The Old Ticket Office

 

The Old Ticket Office originally sat alongside the Chiltern railway. Following the decommissioning of the line, the Old Ticket Office sat empty for a number of decades before it was converted into a home in the early 1990’s.

The original conversion lacked an architectural eye and the building required a higher level of design.

Urban & Rural were appointed to secure planning approval for an additional extension, while enhancing the look of the final building.

This would prove to be a challenge as the original internal floor area of the Old Ticket Office was only 23m2. The building had been heavily extended in the past and by adding the additional floor space the client desired, this would take the building up to 183m2 – well over the allowed 60% expansion limit.

Because of the quality of the scheme, Urban & Rural secured full planning consent for the required brief, achieving a total expansion on the original 23m2 Old Ticket Office of 160m2 – a massive 695% of the original building.